Malzemeler
3 yumurta3 kahve fincanı şeker3 kahve fincanı yoğurtYarım paket kabartma tozu3 kahve fincanı irmik3 kahve fincanı sıvı yağ3 kahve fincanı unVanilyaArzuya göre içine ceviz, fındık koyabilirsinizŞerbeti için;
3 su bardağı su3 su bardağı şekerLimonÜzeri için;
Hazırlanışı
Tüm malzelemeri hamur haline getirip yağlanmış fırın kabına döküp üzeri kızarıncaya kadar 170 derecedeki fırında pişiriyoruz. Pişen revaniye önceden hazırladığımız şerbeti döküp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürüp bol fındık veya arzuya göre fıstık ya da cevizle süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder