1 Mayıs 2016 Pazar

YEMEK TARİFLERİ

AŞAĞIDAKİ YEMEK TARİFLERİ OKTAY USTADAN ALINTIDIR..
Patatesli Omlet
MALZEMELER 5 orta boy patates 3 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 6 yumurta Tuz, karabiber Omlet Tarifi Patatesleri bir gece önceden tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkararak buzdolabında bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın. 3-4 çorba kaşığı zeytinyağında biraz tuzla altın sarısı renk alana kadar kavurun. Bu sırada patatesleri soyun, incecik yarım halka biçiminde dilimleyin. Kavrulmuş soğana katıp biraz da patatesleri kavurun. Tavayı ateşten alın.... 
Meyveli Omlet
MALZEMELER 3 Adet şeftali 2 Adet kivi 4 Adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı 1 Çorba kaşığı un 3 Çorba kaşığı toz şeker 2 Adet muz 1 tatlı kaşığı vanilya Meyveli Omlet tarifi Önce derin bir kabın içine doğradığınız meyveleri koyun. Bir çorba kaşığı tereyağını ve toz şekerin yarısını koyup birkaç dakika pişirin. Başka bir kabın içerisinde vanilya, un, yumurta ve sütü iyice çırpın. Kalın dipli bir tavada kalan yağı eritin, hazırladığınız... 
Sebzeli Omlet
MALZEMELER (4 Kişilik)1 Porsiyon 365 Kalori * 175 gr soğan * 1 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 diş sarımsak * 1 orta boy kırmızı biber * 1 orta boy yeşil biber * 450 gr domates * 6 yumurta * biraz kekik * 5 dal taze maydanoz Sebzeli Omlet tarifi 1 – Bir tavaya zeytinyağını koyun.Doğranmış soğanı içine ekleyip,rengi değişip,yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun. 2 – Diğer tarafta sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin.Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp,... 
Pirinçli Omlet
MALZEMELER (4 Kişilik)1 Porsiyon 210 Kalori * 1 Çay Bardağı Pirinç * 3 Yumurta * 1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı * 3 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi * 2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz * 1 Tutam Kekik * 4 Su Bardağı Su,Tuz Pirinçli Omlet tarifi Pirinçli Omlet 1 – Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin.Süzüp zeytinyağı ekleyin.Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. 2 – Çırpılmış yumurta, maydanoz,kekik,peynir ve 1... 
Pazılı Omlet
MALZEMELER 1 demet pazı yaprağı 1 adet soğan 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber 1 kâse haşlanmış fiyonk makarna Pazılı Omlet tarifi Pazı yaprakları yıkanıp tuzlu suda haşlanır. Süzdükten sonra incecik doğranır. Soğan yemeklik doğranıp yağ ile kav­rulur. Haşlanmış pazı, haşlanmış makarna, kavrulmuş soğan, yumurta, un, yoğurt, tuz, karabiber hepsi karıştırma kabında iyice karıştırılır.... 
Peynirli Omlet
MALZEMELER : * 2 yumurta * 5-6 dal maydanoz * 1 Kibrit kutusu kadar peynir * yarım kibrit kutusu kadar yağ PEYNİRLİ OMLET tarifi 1— Yıkanıp doğranmış maydanoz yaprakları ile yumurta ivice çırpılır. 2— Yağ tavada eritilir.Maydanozlu yumurta dökülüp sağa sola eğilir.Kızarınca ters çevrilir. 3— Omletin yarısına çatalla ezilmiş peynir konup, diğer yarısı üzerine kapatılır. NOT : Yukarıdaki omlet esas olmak üzere yumurtaya hangi malzeme katılırsa,omlet onun... 
Mısırlı Omlet
Malzemeler: 2 Çorba Kaşığı Krema Tuz, Karabiber 1 Küçük Kutu Tatlı Mısır 3 Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Treyağı Mısırlı Omlet tarifi Mısırın suyunu süzün, tuz ve karabiberle karıştırın.Yapışmayan bir tavada tereyağını eritin. Mısırları bu yağda 1-2 dakika çevirin, kenara alın. Yumurtaları çırpın, aynı tavaya tekrar çok az tereyağı ilave edin, üzerine yumurtaları dökün ve tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Omletiniz sertleşmeden yarı sulu haldeyken... 
Çiftlik Omlet
Malzemeler: 10 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Orta Boy Patates 1 Demet Maydanoz 1 Demet Taze Soğan 4 Dilim Jambon (veya füme et, salam) 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ Tuz , Karabiber Çiftlik Omlet tarifi Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın. Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe... 
Domatesli Omlet
Malzemeler 2 adet domates ½ adet kuru soğan 1 diş sarımsak 25 gram margarin karabiber tuz 3 adet yumurta ¼ margarin Domatesli Omlet tarifi ince kıydığınız kuru soğanı margarin yağında yumuşayıncaya kadar pişirin. Dövdüğünüz sarımsağı katıp 1-2 sefer karıştırın. Kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı kestiğiniz domatesleri de soğana ilave edip orta ısılı ateşte koyu kıvama gelinceye kadar pişirin. Yeterince baharatı katıp ocaktan indirin.Yumurtayla sade... 
Klasik Omlet
Malzemeler 8 yumurta 1.5 çorba kaşığı margarin maydanoz tuz Klasik Omlet tarifi Bir kasenin içine yumurtaları kırın. Tuz, ince kıyılmış maydanoz koyun. iyice çırpın. Tavaya yağı koyup kızdırın. Kasedeki harcın bir kısmını tavaya boşaltın. Kısa bir süre sonra altının kızarıp kızarmadığına bakın. Kızarınca tavaya bir kapak kapatarak çevirin. Pişmeyen yüzü tavaya koyun. Her iki tarafı da pişince servis yapın. Afiyet Olsun…  Okumaya devam et →
Tavuklu Omlet Fransız Usulü
Malzemeler 1 kişi için 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı küçük doğranmış tavuk eti 2 çorba kaşığı krema Tavuklu Omlet Fransız Usulü tarifi Küçük bir kapta tereyağı ile tavuk etini bir dakika kadar kavurun. Bir kişilik yumurta güvecine koyun. Üzerine kremayı koyup yumurtayı kırın. Küçük bir kabın içine sıcak su koyup güveci oturtun. Orta ateşli fırında 3 dakika pişirip, çıkarın.Afiyet Olsun…  Okumaya devam et →
Kavurmalı Omlet
Malzemeler 30 gr kavurma 1 adet küçük boy taze kırmızı biber 3 adet yumurta 15 ml sıvıyağ 40 gr taze kaşar peyniri 15 gr tereyağı ve tuz Kavurmalı Omlet tarifi Taze kırmızı biberi çok ince şeritler halinde doğradıktan sonra teflon bir tavada kavurma ile birlikte soteleyin. Çukur bir kaba kaşar peynirini rendeledikten sonra yumurtaları kırın ve bir tutam tuz ekleyerek iyice karıştırın. Teflon bir tavada tereyağını eritin. Ardından yumurtalı karışımı ilave edin.... 
Maydanozlu Omlet
Malzemeler • 1 demet maydanoz • 1 çorba kaşığı un • 1 demet dereotu • 2 çorba kaşığı sıvıyağ • 1 çay kaşığı dövülmüş sarımsak • 3 yumurta Maydanozlu Omlet tarifi 1 – Yumurtalar çukur bir kabın içine kmlır ve tuz serpilir. Sonra yumurta çırpıcısı ile iyice çırpılır. 2- Kıyılmış maydanoz, dereotu, sarımsak ve tuz katılır. Un da ekleyip iyice çırpılır. 3- Küçük bir tavaya yağ konup kızdırılır. Malzemenin yarısı ... 
Ciğerli Omlet
Malzemeler • 250 gr kuzu veya tavuk ciğeri • 3 yumurta • 1 domates • 1 demet maydanoz • 1 kaşık mısır unu • Tuz, karabiber Ciğerli Omlet tarifi 1- Ciğer küçük küçük doğranır. 2- Tavaya 1 kaşık yağ konulur. Ciğer ve tuz ilave edilir. 3- Ciğer suyunu çekince, doğranmış domates katılır, 1-2 dakika sonra pişirilip ateşten alınır. 4- Karabiber, kıyılmış maydanoz, un katıp karıştırılır. 5- Yumurtalar ayn bir yerde çatalla çırpılıp ciğere... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder