17 Aralık 2015 Perşembe

MACADAMİA YAĞI ( CADI FINDIĞI YAĞI ) - MAJİNAL MACADAMİA YAĞI



MACADAMİA YAĞI

* Kuru , ısıl işlem görmüş , boya ve açıcı gibi işlemlere tabi tutulmuş saçların yoğun beslenmesi , yumuşatılmasında , dolaşan saçlarda , elektriklenen saçlarda pürüzsüz , parlak ve kolay şekle giren saçların MİMARIDIR .

* Macadamia yağı saçların rengini , parlaklık ve derinliğini arttırır , uv ışınlarından ve günümüzün olumsuz hayat şartları gibi faktörlerden KORUR .

* Saça düzenli uygulandığında kurutma süresini % 40 - 50 AZALTMAKTADIR . 

* Yapısı gereği insan vücudundaki yağın yapısına en yakın yağ olduğundan ve içeriğindeki yağ asitleri ve omega 3-6-7 barındırmasından dolayı etkin nemlendirme hızlı emilim sayesinde saçlarınızı dipten uca ONARIR .

KULLANIMI : Az miktarda nemli saçlı deri ve saç boylarına uygulanıp masaj yapılır .

Durulanmayan bakım ürünüdür . 

Cilt Bakımı

Macadamia yağı yaklaşık %22 Omega 7 palmitoleic asit içerdiğinden dolayı değerlidir  Bu asit mink yağında da %17 oranında bulunup,makademya onun botanik bir alternatifidir. Mink yağına nazaran daha fazla deri bakımını sağlayan palmitoleic asit içermesi ve üzerine Macadamia'nın yüksek antioksidan özelliği onun özellikle cilt bakımı için kozmetikte yoğun talep görmesine yol açmıştır.

Macadamia, çiçekli bitkilerden Proteacea familyasından 4 türü içine alan bir cinstir. Bu cinsin doğal yaşam alanı 4 türün içinde birbirine çok yakın bir halde (yakınsak dağılım)la Avustralya'dadır. Bununla birlikte bir zamanlar bu cins ailesi içinden sayılıp sonrasında bu cins ailesinden ayrı cins olarak sayılan türlerde, yakınsak dağılımla bu cins ailesinin hemen yakınındadır.Örneğin Virotia cinsi Yeni Kaledonya'da,Catelepidia cins ailesinden bir tür kuzey doğu Queensland'de; Lasijia cinsi -bütün kuzey doğu Avustralya'daki Macademya benzeri türleri ifade eder haldedir- Kuzeydoğu Queensland'de, Doğu Avustralya'da, yine bir türü Endonezya'da bulunmaktadır.
Küçükten büyüğe her daim yeşil (yaprak dökmeyen) ağaçlar cinsine göre 2–12 m arası bir boya kadar büyüyebilmektedir. Yaprakları cinsine göre 3 ile 6 halka dizilişli olabilmekle, yaprak türleri eliptik veya mızrak veya ters yumurtamsı şekilde 6–30 cm uzunluğunda ve 2–13 cm genişliğinde ve dikensi kenarlı olabilir. Çiçekleri ince,5–30 cm uzunluğunda basit salkım şeklindedir.Çiçekler tek başına 10-15mm uzunluğunda, beyazdan pembe veya mor renge kadar değişen 4 ufak tepale sahiptir. Meyveleri çok sert odunsu ve küre şeklinde folikül sivri tepeli bir kabuğun ardında 1 veya 2 tohum içerir.
Bu cins adını meslektaşı botanist Ferdinand von Mueller ile birlikte bu cinsi ilk olarak tanımlayan John Macadam'dan alır. Bilinen adları macadamia, macadamia nut, Queensland nut, bush nut, maroochi nut, queen of nuts veya bauple nut olarak bilinir; Aborjinler ve yerli Avustralyalılar ise gyndl, jindilli, ve boombera gibi adlarla bilirler.Türkçe Makademya,Makademya Fındığı olarak bilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder