12 Temmuz 2015 Pazar

İbrahim İnal’dan GÜZEL BİR YAZI

Sevgili Dostlar Yorumlarınızla, Önerilerinizle bu makalelere can gelecektir. BİR DAVAYI DERT EDİNDİM. İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİYLE, HEMDERT OLACAĞIM. BU DERT ORTAKLIĞI İLE, BAŞLAYAN DOSTLUKLARA YELKEN AÇAN BİR GEMİ OLACAK BU SAYFALAR. AŞAĞIDAKİ YAZI ALINTIDIR: Kaynak:http://kahramanmarasgazetesi.com.tr/komsu-oxi-hayir-dedi/

İbrahim İnal’dan
GÜZEL BİR YAZI

KOMŞU OXI (HAYIR) DEDİ
Komşu hayati önem taşıyan referanduma OXI  (Hayır) dedi
2008 yılından beri ekonomisinde sıkıntılı günler geçiren Yunanistan’ın geleceğini belirlemede dönüm noktası olan referandum da Seçmenine hayır oyu kullanmasını tavsiye eden Başbakan Çipras’ın istediği oldu.
Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu’nun Yunanistan’a sunduğu teklif iki metinden oluşan mevcut kurtarma paketinin tamamlanması, ileriye dönük reformlar ve borç sürdürülebilirlik analizinden oluşan teklifin hükümetçe kabul edilip edilmemesi için Başbakan Çipras halk karar versin diyerek referandum’a gidilmesine karar verdi. Sandığa giden halk IMF’ in teklifine hayır diyerek tarihi bir karar verdi.
IMF bir ülkenin ekonomisine el attı mı? O ülkenin vay haline!
Türkiye’ de Uluslar arası Para Fonundan az çekmedi. Kan emici bir sistem şükür ki; ülkemiz bu kan emicilerin çarkından kendini kurtardı. Ak Parti hükümeti “bu IMF’ den kurtulmazsak rahat hareket edemeyiz”  diyerek ilk adımını attı.
AK Parti hükümeti 2008 yılında IMF ile stand-by anlaşması yapmama kararı aldı.
Türkiye IMF ile ilk defa İsmet İnönü döneminde 1947 yılında tanıştı. 1961 yılında da ilk stand-by anlaşması yapıldı. Son anlaşma 2005 yılında AK Parti döneminde yapıldı. Bu dönemler arasında IMF ile toplamda 19 anlaşma yapıldı. Nihayetinde 14 Mayıs 2013’ de Türkiye borcunun son taksitini ödeyerek 66 yıldır muhtaç olduğumuz IMF dönemi de son buldu…
Uluslar arası Para Fonu (IMF) ile çalışan ülkeler borç almaya mahkûm olan ülkelerin kendine ait bir ekonomi anlayışı olmaz bağımlısınız. Komşu ülke Yunanistan’ın hali ortada…
Referandumun geçerli olabilmesi için kayıtlı seçmenin yüzde 40′ının sandığa gitmesi gerekiyordu. Başbakan Alaxis Çipras’ ın halkına katılın ve OXI (Hayır) oyu kullanın çağrısıyla katılım oranı yüzde 62 civarında oldu. Referandumdan hayır çıkması IMF’nin para akışının kesilmesi demek buda ülkenin iflası anlamına geliyor. Yunanistan maliye Bakanı Yanis Varuvakis kendinden emin bizi batıramazlar diyor. Yunanistan’ın batmasına izin verilmesi bir trilyon avro’ ya bedel olur diyerek borçlarının yapılandırmasında ısrarlı.
Bana sorarsanız sevgili okuyucularım;  IMF Yunanistan’a yardımcı olacaktır.
Ülkemizin kıymetini anlamayanlar bir kere daha düşünün. Yunanistan’ın nüfusunun neredeyse yarısına yakın Suriyelilere bakıyoruz.
Türkiye IMF’siz geçirilen sürelerde hem kendi ekonomisinde gücünü ispatlamış ve başarılı bir performans sergilemiştir.  Bölgesel ve küresel piyasalarda da önemli bir aktör haline gelmiştir.
Güçlü olmak böyle bir şey…

Muhabbetlerimle…
İbrahim İnal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder