5 Haziran 2015 Cuma

CUMA GÜNÜ YAZISI

Sevgili Dostlar Yorumlarınızla, Önerilerinizle bu makalelere can gelecektir. 

                       CUMA GÜNÜ YAZISI




CUMA GÜNÜ YAZISI







ALLAHU TEALANIN DOSTLARI

Sevgili Dostlar
Bı kısacık ömrümüzde, kimseyle dargın olmayalım. Hep iyilik üzere yaşayalım. Allahu Tealanın emirlerini yapalım.  Yani onun yapma dediklerini ve yap dediklerini dinleyelim. Böyle yaparsak iyilerden oluruz. Fakat kurtulacağımız için de bir garantimiz yoktur. İnşaallah Allahu tealanın sevdikleri kullarından oluruz. Çünki Allahu Teala bir kulunu severse, sevdiği bir kuluyla onu tanıştırır. Biz öyle bir zat ile tanıştık, çok şükür…. Kişi sevdiği ile beraberdir. İyileri sevelim ki, iyilerden olalım.


Geçen hafta, Kardeşim Turhan memleketimize gitti. Çok akraba ve tanıdık gördü. Görüştüklerinin sayısı, görüşemediklerimden yine de az kaldı. Seviyoruz akrabalarımızı, seviyoruz hısım, dost ve tanıdıklarımızı…. Onlar da bu sevgiye karşılıksız değil, elbette.


Bir büyük zat, sevgi yukarıdan gelir, demişti. Yani Eğer Allahu Teala bir kulunu severse, Allahu Tealanın kulları da o kimseyi severler.
Allahu tealaya kulluk da kusur edenler; hatta, asi gelenler Allahu Tealanın sevdiklerini, sevemezler. Onlar ancak kendileri gibi olanları sever ve beğenirler.

Bu Hikmet Ehli Zatın dedikleri bir bir çıkıyor. Bize karşı muhabbet duyanlara baktığımda, namaz kıldıklarını, oruç tuttuklarını, fakir, fukara ve muhtaçları gözettiğini, görüyoruz. Bize karşı ilgisiz hatta, hasmane bir tutum içinde olduğunu gördüklerimizde ise, merhametin zerresinin olmadığını, farzları yapmadıkları gibi, haramlar içinde yüzdüklerini görebiliyoruz.

Yine Hikmet Ehli Zatın dediği gibi, Allahu tealanın yolunda gidenleri sevmeliyiz. Allahu Tealaya asi gelenlere ise, sadece acımalıyız. Allahu Tealanın sevdiklerini bekleyen müjdeler var. Asi gelenleri , büyük azaplar bekliyor. Böyleleri bir de bizim tanıdıklarımız ise, mutlaka acımalıyız. Bu yazıyı okuyanlara, son bir defa daha söylüyorum. Allahu Tealanın yolunda olun. Siz bu kısa dünya lezzetlerine aldanmayın. Namaz kılın. Oruç tutun. Muhtaçlara yardım edin. Kendiniz gibi, Allahu Tealaya asi olanlara, acıyın.  Bir an önce Allahu tealanın dostu olmak için, gayret edin.
İşte o zaman bizim gibileri sevecek, diğerlerini ise, arkadaş çevrenizden silip atacaksınız.
Böyle olunca dahi kurtuluşun garantisi yoktur. Fakat sevdiğimiz Allah Dostları hürmetine kurtuluş ümit edebiliriz.
Hoş ve esen kalın sevgili dostlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder