10 Ağustos 2011 Çarşamba

Portakallı Dondurma Nasıl Yapılır

 


Yemek tarifleri başlığı altında çok beğeneceğinizi düşündüğüm yemek ve tatlı tariflerini paylaşacağım


Portakallı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?


Yaz sıcaklarında hem hafif bir tatlı,hemde sizi biraz serinletecek lezzetine doyum olmuyan mis gibi portakal kokan dondurma tarifini sizler için yayınlıyoruz.


Yapılış Aşamaları:


Portakal kabuğu ve suyunu derin bir kaba koyarak içerisine pudra şekerini eleyip 30 dakika bekletiyoruz. Kremayı mikser ile 2-3 dakika çırparak yoğurdu ilave edip çırpmaya 1 dakika kadar daha devam ediyoruz.Son olarak portakallı karışımı ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz. Üzerini sitreç folyo ile kapatıp derin dondurucuda uzunca bir süre (10-11 saat )bekletip servis yapın .


Gerekli Malzemeler :


1,5 su bardağı pudra şekeri
2 adet kan portakal kabuğu rendesi ve suyu
(İsteyen normal portakalda kullanalabilr)
1 + 1/4 su bardağı krema
1 su bardağı yoğurt


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder