10 Ağustos 2011 Çarşamba

Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır

 


Yemek tarifleri başlığı altında çok beğeneceğinizi düşündüğüm yemek ve tatlı tariflerini paylaşacağım


Muzlu dondurma Tarifi


Dondurmada muzun Tad ve kokusunu sevenler için, muzlu dondurma tarifini ve detaylarını yayınlıyoruz. Dondurmanın sunumunda Ceviz ve cikolata ile de şekillendirip güzel bir lezzet ortaya çıkartarak damaklarda iz bırakmaya ne dersiniz?


1. Muzları limon suyunu da ekleyerek mutfak robotu ile püre haline getiriyoruz.
2. Püreyi soğuğa dayanıklı bir kaba koyuyoruz.
3. Sırasıyla şekeri, sütü ve kremayı ekleyerek 1-2 dakika çırpıyoruz.
4. Kabın ağzını kapatarak buzlukta 4 saat kadar donduruyoruz.
5. 4 saat sonunda donmuş buz kristallerini kırmak için dondurmayı buzluktan çıkarıp çatalla ya da mikser ile çırpıyoruz.
6. Ceviz ve çikolata parçalarını ilave ederek tekrar buzluğa koyuyoruz
7. 3-5 saat dondurduktan sonra servis yapıyoruz.Afiyet olsun..


Gerekli Malzemeler :


1- 3 olgun muz
2-1 limonun suyu
3-370 gr (2 su bardağı) süt
4-2 yemek kaşığı toz şeker (ben 3 yemek kaşığı pudra şekeri kullandım)
5- 150 gr (2/3 su bardağı) çırpılmış krema
6-Ceviz ve çikolata parçaları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder