10 Ağustos 2011 Çarşamba

Mercimek Nohutlu Kabak Yemeği

Yemek tarifleri başlığı altında çok beğeneceğinizi düşündüğüm yemek ve tatlı tariflerini paylaşacağım
Hafif ve lezzetli bir yemek tarifimiz var!yaz sıcaklarında pek iştahı olmuyor insanın ama vucudumuzu da yakıtsız bırakmamak lazım öyle değilmi geçelimmi tarifmize;
Kabak yemeğinin Tarifi
Soganlari yemeklik ya da piyazlik dograyin ve zeytinyaginda kavurun.Domatesleri dograyip ekleyin.Domatesler biraz pisince halka halka dilimlenmis kabaklari ekleyin.Kabaklari 5-8 dk karistirmadan pisirdikden sonra nohut ve mercimegi ekleyin.Üzerine gelecek kadar sicak su ekleyip sebzeler yumusayana kadar pisirin.Pistikden sonra ezilmis sarimsak ve limon suyunu karistirip gezdirin.Nane serperek servis yapin.
Malzemeler;
2 adet kabak
1 su bardagi haslanmis nohut
1 su bardagi haslanmis yesil mercimek
1 adet orta boy sogan
2 adet domates
2,3 yemek kasigi zeytinyagi
1-2 dis sarimsak
1/2 limon suyu
1 tatli kasigi nane
tuz, karabiber
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder