5 Ağustos 2011 Cuma

Gül şuruplu sütlaç tarifi

Klasik sütlaç tarifleri yerine, daha farklı sütlaç tarifi arıyorsanız, sevgili Oktay ustanın tariflerinden biri olan gül şuruplu sütlaç tarifini deneyebilirsiniz. Yapılışı kolay tatlı tarifi olan gül şuruplu sütlaç tarifini kesinlikle tavsiye ederim.


Gerekli malzemeler:


Bir buçuk litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı toz badem
1 adet yumurtanın sadece sarısı
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı gül şurubu

Üzerini süslemek için malzemeler:
Bir miktar yeşil fıstık


Gül şuruplu sütlaç tarifi
Bir tencerenin içine bir miktar su ve süt koyarak, pirinçleri de ekleyip haşlamaya bırakın. Ayrı bir tencerenin içine bir buçuk litre sütü dökün ve şeker ile yumurtanın sarısını koyup mikserle veya çırpma teli ile çırpın.
Haşlanan pirinçleri sütün içine ekleyin ve pirinç unu, toz badem ile gül şurubunu da döküp bir süre pişirin.
Pişen sütlacınızı, sütlaç kâselerine paylaştırın. Sütlaçlar ılıyınca üzerine önce tatlı kaşığı ile gezdirerek gül şurubu dökün, sonra da yeşil fıstık serperek süsleyin. Gül şuruplu sütlaç servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder