GREYFURT – ALTINTOP
İÇİNDE BULUNAN BELLİ BAŞLI MADDELER:
C vitamininden zengin bir meyvedir. Bundan başka sitrik asid, şeker, damarları koruyucu olarak P vitamini, pectine ve limonen adında bir yağ bulunur.
VASIFLARI:
Müştehi, hazmı kolaylaştırrr, idrar söktürür, serinletir, kanamalara karşı C vitamininden zengin olduğundan tavsiye edilir, karaciğer şişmesini gnler.
KULLANILDIĞI HASTALIKLAR :
İştahsızlık, hazımsızlık, zehirlenmelerde, romatizmalarda, işeme zorluğunda, safra yetersizliğinde, akciğer hastalıklarında ve ince damar kanamalarında kullanılır.
NASIL KULLANILIR:
Suyundan günde üç kez şeker veya bal ile karıştırılarak yemeklerden önce içilir. Veya meyvesi ortadan kesilerek üzerine toz şeker dökülür kaşıkla sabahları kahvaltıda yenir.
Hazmı kolaylaştırır, iştahı açar, karaciğer ve safra kesesinin kanallarını açar. İdrar söktürür, karındaki suyu ve kandaki zehirleri atar, kanı temizler, göğüs hastalıklarında faydalıdır, suyu sıkılır, sabahları aç karna içilirse vücutta birikmiş yağları eritir, cinsi arzuyu artırır, kadınlarda cinsi arzuyu azaltır. Yorgunluğu giderir.
Greyfurt bütün bu faydalarına rağmen yüksek tansiyon, kalp, kanser ve alerjik rahatsızlıkların sebebi ile ilaç kullanan kimselerin ilaç aldıkları esnada greyfurt yemeleri ilaçları etkisini ya azaltarak ya da anormal miktarda yükselterek zararlı olmaktadır. Bu sebeple ilaç almadan veya aldıktan 2-3 saat sonra meyve yenilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder