11 Ağustos 2011 Perşembe

Elma Faydaları

ELMA
Çok eski zamanlarda olduğu gibi zamanımızda da çok ye­nilen bir besindir ve ilâç olarak birçok hastalıklarda kullanılır.

İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
Su, şeker, sakkaroz, selüloz, asidler, yağlı maddeler,
Mi­nerallerden: Potasyum, sodyum, silis, demir, kalsiyum, Mag­nezyum, brom, arsenik, kükürt, manganez, kobalt ve tanen vardır.
VİTAMİNLERDEN:
100 gram elmada 10-100 mgr. B1 vitamini ve 0,05 mgr. B2 vitamini veya riboflavin, 100 gram elma kabuğunda ,5 mgr. PP vitamini bulunur. Bir elmanın içinde 10 mgr. C vitamini vardır. 100 gram elma 128 kalori verir.
VASIFLARI:
Kas ve sinirleri kuvvetlendiren meyvelerin en iyisidir.
Ro­matizmaya karşı iyidir; idrar söktürür, serinleticidir, kandaki kolestrini düşürür, hazmı kolaylaştırır, bağırsak antiseptiğidir. Karaciğeri uyarır ve şişliğini giderir, dokuları tazeler, kanı te­mizler ve yumuşatıcıdır.
NERELERDE KULLANILIR :
Zihni ve bedeni zayıflıkta, büyüme çağında, gebelikte,
VASIFLARI:
Çok besleyici ve kuvvet vericidir. Fıstık et kadar besle­yicidir. Yalnız fazla yenildiğinde kabızlık yapar.
NERELERDE KULLANILIR :
Vücut zayıflığında ve dimağ yorgunluğunda kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder