11 Ağustos 2011 Perşembe

Armutlu Kek Tarifi

Yemek tarifleri başlığı altında çok beğeneceğinizi düşündüğüm yemek ve tatlı tariflerini paylaşacağım

Armutlu Kek Tarifi
Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın.Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım.beyaz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hafif şekilde karıştırın.Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına biraz un serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım.Armutların kabuklarını soyup, iki eşit parçaya bölelim. Çekirdeklerini çıkarıp, enine ince ince dilimliyelim. Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın.Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim. Üzerine hafif bastıralım.Üzerine tarçın, ceviz, fındık gibi şeyleri üzerine süslemek için serpelim.yaklaşık 40-45 dk 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar Pişirelim

Armutlu Kek Malzemeleri:
2 adet armut (mümkünse sert olanlarından)
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için ise:
1 Çay kaşığı tarçın
iri çekilmiş ceviz içi yada fındık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder